Calderon zegt dat het succes van het boeken van evenementen samenhangt met nieuwe manieren om artiesten en bands te marketen

Calderon zegt dat het succes van het boeken van evenementen samenhangt met nieuwe manieren om artiesten en bands te marketen

booking events

Dit online product biedt een oplossing voor drie categorieën gebruikers: Promotors, Muzikanten en Locatie Managers. Door het uitvoeren van een online enquête en het analyseren van de resultaten van vijftien consumentenonderzoeken en -analyses heeft App. belangrijke inzichten verzameld om een app te ontwerpen die helpt bij het definiëren van de bedrijfsdoelstellingen.

De app maakt het eenvoudiger voor muzikanten, promotors en locatiemanagers om tickets te boeken, evenementupdates te krijgen, profielinformatie te bekijken, boekingen bij te houden en te bevestigen, te zoeken naar aanbevolen artiesten, boekingsaanvragen te beheren, showinformatie in te voeren, evenementdetails te delen met andere muzikanten en het volgende evenement te promoten door feedback van aanwezigen te krijgen. Het is eenvoudig te gebruiken en biedt een verscheidenheid aan verschillende manieren om het te gebruiken. Zodra u uw e-mailadres hebt ingevoerd, ontvangt u een e-mail met waardevolle informatie en hulpmiddelen. U kunt er ook voor kiezen om wekelijkse updates en speciale aanbiedingen te ontvangen. Enkele van de functies zijn: Ontvang automatische e-mail quotes, ontvang real time quotes voor je bandnaam, maak een bandpagina, bekijk aankomende optredens, bekijk artiest profiel, ontvang aankomende muziek releases, luister naar muziek, upload en download muziek, geef commentaar op blogs van andere muzikanten, meld je aan om muzieknieuws te ontvangen, upload fotos, videos en commentaar, start en sluit je aan bij een event listing community, ontvang gedetailleerde performance informatie en nog veel meer. Dit product is wereldwijd door meer dan dertigduizend artiesten gebruikt en heeft geholpen hun leadlijst met vijftig procent te laten groeien.

Deze online applicatie is gemaakt door de onafhankelijke muzikant Mark Davis, die het gebruikte om optredens voor lokale acts te boeken voordat hij besloot een volwaardig promotiebureau te starten. Hij werkt nu met veel gevestigde muzikanten als manager, boekingsagent en talent scout. Hij beschrijft het als een "fusie" van traditionele marketing tools, zoals sociale media, radio promotie, print reclame, touring listings, touring schemas en websites. Calderon zei: "De app geeft me toegang tot de hele band, wat het koken een stuk makkelijker maakt, en nog belangrijker het maakt het makkelijker voor de onafhankelijke muzikanten die hun eigen websites beheren om contact te maken met hun publiek in het comfort van hun eigen huis."

Sources for this article: