Muzikanten en hun promoties

Muzikanten en hun promoties

Muzikanten zijn niet allemaal hetzelfde. Er zijn verschillende soorten muzikanten, van de solo-artiest wiens muziek zelden wordt gespeeld in openbare muziekconcerten, tot een groep die in een enorme arena speelt tot een klassieke gitarist die achter een orkest speelt. Er zijn echter ook muzikanten die buiten hun muzikale carrière een aanhang hebben ontwikkeld, als artiesten met een grote aanhang. Muzikanten als Janis Joplin, Neil Young, Sonic Youth, Michael Jackson, Queen, The Rolling Stones, en vele anderen hebben een aanzienlijke hoeveelheid fan-volgelingen gegenereerd, en ze blijven toeren, arenas uit te verkopen, en het verzamelen van prijzen. Wanneer een muzikant een aanhang heeft die verder gaat dan zijn muziek, wordt het een grotere uitdaging voor de artiest om tickets te krijgen, erkend te worden en hun muziek gespeeld te krijgen tijdens openbare muziekconcerten.

musicians

Muzikanten doen vaak hun uiterste best om zichzelf en hun muziek te promoten. Een band of artiest die bekend wil worden, gaat vaak in zee met een promotor, die de muzikant helpt met het vinden van podia, het promoten van zichzelf en het vinden van tickets. Promotors kunnen worden gevonden op het internet, via direct mail, door persoonlijke aanbevelingen, vrienden, en via andere trefpunten zoals dealers en platenzaken. Promoters hebben een scala aan taken, afhankelijk van waarvoor ze zich hebben opgegeven, maar de meesten behandelen aanvragen voor tickets, plegen telefoontjes naar concertpromotors, helpen bij het vinden van lokale podia die de band ondersteunen, en vinden lokale acts die het publiek iets te bieden hebben. Deze promotors kunnen ook als tussenpersoon fungeren om contact te leggen met platenmaatschappijen.

Muzikanten kunnen optredens krijgen, in het openbaar spelen, bekend worden en een aanhang beginnen op te bouwen, of ze kunnen ontdekt worden door een promotor, die de muzikant kan helpen om zelf optredens te krijgen. Als een muzikant wil optredens te krijgen, ze hebben vaak veel benenwerk te doen, die tijd en energie kost, maar het kan de moeite waard zijn wanneer de kunstenaar begint te worden opgemerkt. Bekend worden vergt hard werk en inspanning, maar als het harde werk eenmaal loont, dan is er veel vrijheid om van het leven te genieten. De band kan te maken hebben met openbare optredens en interviews, en zelfs moeten uitvoeren op kleine podia en evenementen in de stad, maar dit alles is de moeite waard op het einde wanneer een muzikant eindelijk de kans krijgt om te pronken met hun muziek. Voor veel artiesten is opgemerkt worden als een droom die uitkomt, en voor sommigen gaat het zo gemakkelijk dat ze zich er nooit meer zorgen over hoeven te maken.

Sources for this article: